Brđani i Brđanke (19–30 godina)
Foto: OI Nadel, Starčevo

Brđani i Brđanke (19–30 godina)

Naučite nove veštine, uživajte u avanturi i upoznajte nove prijatelje dok svojim primerom utičete na mlade u vašoj lokalnoj zajednici!

Srdačno pozdravljamo nove članove, mlade i stare. Izviđači postoje od 1907. godine i više od 2 milijarde ljudi ima koristi od izviđača širom sveta.

Ne morate da imate izviđačko iskustvo, ali verovatno ćete biti u kontaktu sa nekim ljudima avanturističkog duha i bićete upućeni u njihove adrenalinske avanture!

Ovo može promeniti vaš život!

Prijateljstvo i pripadnost

Mi podržavamo avanturu, međunarodni mir i razumevanje, cenimo inkluziju, društvene odnose i jednakost. Danas u svetu ima 50 miliona izviđača. Tokom proteklih 116 godina više od 1 milijarde je uživalo u ovom kontinuiranom inovativnom programu. Izviđači uče radeći, na otvorenom i u malim timovima.

Kroz izviđaštvo možete upoznati mnogo različitih ljudi.

Izviđaštvo uči osećaju zajedništva!
Samo ustanite i izađite u prirodu i na svež vazduh!

Što više energije uložite, više ćete iz nje dobiti!

Izviđači su jedna velika porodica!

Oi_Nadel_-_Starcevo_2.jpgFoto: OI Nadel, Starčevo

Avantura

Odrasli svake nedelje sa mladima organizuju mnoge zabavne aktivnosti. Radite sa svojim timom na podršci mladima u učenju novih veština kroz sistem izviđača. To znači da mladi vode, a vi ste njihov mentor. Možda ćete iskusiti vožnju kajakom, kanjoning, planinarenje, kampovanje na snegu ili planiranje međunarodne ekspedicije. Postoji puno međunarodnih putovanja kojima treba da se priključite, sa kontingentima koji svake godine kreću iz Srbije na izviđačke događaje širom sveta. U zavisnosti od starosne grupe, dobićete manje ili više praktičnih smernica. Podrška omladinskom programu može biti veoma korisna!

Evo kako neki odrasli opisuju svoje kolege:

• Strastveni, motivisani, entuzijastični i energični.

• Neko ko rado prihvata savete, radi sa svojim timom i dobro komunicira.

• Biti zabavan, angažovan, biti odličan komunikator je važan deo.

• Neko ko je voljan da pokuša, voljan da uči, pokaže da može da organizuje svoje vreme.

Liderstvo

Odrasli u skautizmu podržavaju mlade da postanu vođe sutrašnjice. Kao odrasla osoba u skautizmu imaćete mnogo prilika da rastete, doživljavate avanture, steknete nove prijatelje!

Moći ćete da pomognete u vođenju aktivnosti sa drugim članovima izviđača, pored drugih članova zajednice, i da imate snažan uticaj na živote mladih ljudi. Takođe ćete imati prilike da doprinesete pozitivnim promenama u svojoj zajednici.

Uniforme

Brđani i brđanke nose bež košulju. Oni će dobiti maramu u bojama odreda i oznake veštarstava koje osvoje da prišiju na uniformu. Većina avanturističkih aktivnosti neće zahtevati da nosite uniformu, već samo odgovarajuću odeću. Kada prvi put razgovarate sa članovima vaše lokalne izviđačke grupe o pridruživanju, informisaće vas o tome šta da obučete i ponesete na svoj prvi sastanak. Ne nose svi odrasli u skautizmu uniformu – možete izabrati da podržite izviđaštvo kao pomagač, član Kancelarije, član Načelstva, kao vođa u specijalizovanoj oblasti ili da podržavate mlade ljude i program za mlade!

Ako je potrebno, svoju izviđačku uniformu možete kupiti u Scout Shop-u.

Izdvojeno iz Scout Shopa

Tekstil / Uniforme / Amblemi / Accessories
  • Tekstil / Uniforme / Amblemi / Accessories