Poletarci i Pčelice (6–11 godina)
Foto: OI Ivo Lola Ribar, Novi Sad

Poletarci i Pčelice (6–11 godina)

Program za mlade uzrasta od 6 do 11 godina fokusira se na istraživanje na otvorenom, otkrivanje i učenje zanimljivih stvari! Poletarci i pčelice su deo odreda gde počinju da uče vođstvo i timski rad u malim grupama zvanim Jata.

Ako uživate u zabavi, igrama i učenju novih veština, poželećete da budete izviđač! Moći ćete da idete u kampove sa svojim jatom, a možda ćete prisustvovati i nekoj smotri sa stotinama drugih izviđača! Pored toga što ćete naučiti i steći veštine poput upotrebe kompasa, ići ćete na šetnje u prirodi, biciklističke izlete i imati priliku da se vozite kanuom, spavate u šatoru i družite se pored vatre!

Poletarci_-_Oi_Ivo_Lola_Ribar_NS_9.jpgFoto: OI Ivo Lola Ribar, Novi Sad

Vaš predvodnik će vam pomoći na tom putu i podstaći vas da budete aktivan učesnik. Naučićete i savladati veštine korisne za život, steći prijatelje i zabaviti se! Poletarci i pčelice vole da uče, zabavljaju se i pripadaju grupi, pa su naše aktivnosti osmišljene da podstaknu njihov emocionalni i avanturistički duh.

Prijateljstvo i pripadnost

Sticanje novih prijatelja i razvijanje društvenih veština veoma su važni za izviđače. Pripadnost Poletarcima i Pčelicama će im pružiti priliku da se druže sa grupom do tada nepoznatih osoba, time razvijajući njihovo samopouzdanje i sposobnost da steknu nove prijatelje. Porodice Poletaraca i Pčelica su dobrodošle da se pridruže ili uključe u aktivnosti! Za sve članove porodice postoji nebrojeno prilika da steknu nove prijatelje i osete se kao deo izviđačke zajednice.

Avantura

Poletarci i Pčelice uvek učestvuju u avanturama. Imaće prilike da se penju po veštačkim stenama, voze karting, jedre ili veslaju u kanuima. Postoji mnogo kampova vrednih posete, a vaše jato bi moglo zajedno da krene na kampovanje, na neko novo, do sada neposećeno mesto.

Poletarci_-_Oi_Ivo_Lola_Ribar_NS_5.jpgFoto: OI Ivo Lola Ribar, Novi Sad

Liderstvo i zajednica

Poletarci i Pčelice uče kako da steknu bitne životne veštine, kao što su vođstvo i preuzimanje odgovornosti za sebe. Oni uče kako da postanu korisni i vredni članovi svoje zajednice. Sve ove mogućnosti pružaju izviđači.

Uniforme i oznake

Poletarci i Pčelice nose ljubičastu polo majicu, zajedno sa maramom u bojama svog odreda, a očekuju ih na desetine oznaka veština koje mogu da osvoje. Sigurno ćete pronaći veštinu koja vam je zanimljiva i koju želite da savladate, a najveća nagrada za to biće kada oznaku svoje omiljene stečene veštine Poletaraca i Pčelica prišijete na uniformu!

Kada budete prvi put razgovarali sa predvodnikom Poletaraca o pridruživanju, informisaće vas o tome šta da obučete i ponesete na svoj prvi sastanak. Svoju uniformu možete kupiti u Scout Shop-u.

Izdvojeno iz Scout Shopa

Tekstil / Uniforme / Amblemi / Accessories
  • Tekstil / Uniforme / Amblemi / Accessories