Radoznalci (5–6 godina)
Foto: OI Ivo Lola Ribar, Novi Sad

Radoznalci (5–6 godina)

Istraživanja jasno pokazuju da što se mlađe osobe uključe u neformalno obrazovanje, to je uticaj na njihovu budućnost pozitivniji. Sa željom da dopremo do mladih ljudi koji bi mogli imati najviše koristi od izviđača i da im pomognemo da steknu korisne veštine za život, omogućili smo formiranje grupe Radoznalaca namenjenu deci uzrasta od 5 do 6 godina. Program za ovu kategoriju sadrži sve što je potrebno da mali istraživači dožive čuda i uzbuđenja!

Radoznalci su okupljeni u jato koje vodi predvodnik Radoznalaca. Podstičemo ih na kreativno izražavanje kroz igre, priče i zanatske aktivnosti. Počevši od pravljenja čudovišta i svemirskih brodova od recikliranih materijala do uzgajanja biljaka iz semena i zajedničkog pevanja pesama, svi Radoznalci razvijaju snažan osećaj pripadnosti i razumevanja sveta oko sebe.

Radoznalci uče kako da deluju, brinu se i pomažu drugima. Takođe, razvijaju međusobnu pažnju, brigu, deljenje i podršku. Stiču znanja o prepoznavanju domaćih ptica i životinja, kao i razumevanje uticaja naše savremene sredine na životnu sredinu. Neki od Radoznalaca mogu imati priliku da prvi put prenoće sa svojom jedinicom, što je važna i zabavna prilika za razvijanje nezavisnosti.

Radoznalci_-_Oi_Kovacica.jpgFoto: OI Janošik, Kovačica

Prijateljstvo i pripadnost

Sticanje novih prijatelja i razvijanje društvenih veština veoma su važni za izviđače. Pripadnost Radoznalcima nekima će pružiti priliku da se druže sa grupom do tada nepoznatih osoba, time razvijajući njihovo samopouzdanje i sposobnost da steknu nove prijatelje. Porodice Radoznalaca su dobrodošle da se pridruže ili uključe u aktivnosti! Za sve članove porodice postoji nebrojeno prilika da steknu nove prijatelje i osete se kao deo izviđačke zajednice.

Avantura

Radoznalci uvek učestvuju u avanturama. Imaće prilike da se penju po veštačkim stenama, voze karting, jedre ili veslaju u kanuima. Postoji mnogo kampova vrednih posete, a vaše jato bi moglo zajedno da krene na kampovanje, na neko novo, do sada neposećeno mesto.

Poletarci_-_Oi_Ivo_Lola_Ribar_NS_3.jpgFoto: OI IVo Lola Ribar, Novi Sad

Uniforme i oznake

Radoznalci nose ljubičastu polo majicu, zajedno sa maramom u bojama svog odreda, a očekuje ih na desetine oznaka veština koje mogu da osvoje. Sigurno ćete pronaći veštinu koja vam je zanimljiva i koju želite da savladate, a najveća nagrada za to biće kada oznaku svoje omiljene stečene veštine Radoznalaca prišijete na uniformu!

Vod Radoznalaca predvodi obučeni predvodnik. Bezbednost svih Radoznalaca je veoma važna, zbog čega su tokom svih aktivnosti uvek prisutne vođe.

Izdvojeno iz Scout Shopa

Tekstil / Uniforme / Amblemi / Accessories
  • Tekstil / Uniforme / Amblemi / Accessories